46.lv » НОВОСТИ РЕЗЕКНЕ

Памятные жетоны: а не провокация ли это?

05.01.2016
Фото: Facebook
В социальных сетях распространилась информация о перстнях, которые Резекненская 1-ая Государственная гимназия, якобы, решила заказать для своих выпускников. Большое возмущение вызвал орнамент, который напоминает нацистскую символику. Свое недоумение высказывают не только жители города, но и администрация учебного заведения.

Комментарии (10-20/45)
хм 05.01.2016 19:44
резекненка-А почему не серп и молот ? Тогда бы может сын Урбановича и не отказался бы от значка . А по сути тоже символика тоталитарного режима только другого , разницы особой нет , пусть дети выбирают что хотят ...............Люди,вы не сошли с ума???Почему вы приравниваете нацистов к СССР???Почему не знаете своей истории?Стыдно за вас.Почему сейчас герои убивавшие младенцев евреев и Аудрини говорят,что боролись за независимость Латвии..........ну вы же не дебилы,думать начните.
Vārds 05.01.2016 19:45
Pirmkārt, tā nav svastika, bet Ugunskrusts vai Pērkona krusts. Otrkārt, šo dizainu piedāvāja pati firma, kas taisa gredzenus, tapēc neviens skolēns šādu dizainu nevarēja pats izdomāt un pasūtīt. Ja ieskatās attēlā, tur birka no veikala redzama, kas liecina, ka tas ir veikala gredzens. Treškārt, neviens no skolas šādu gredzenu NAV pasūtījis un pat prātā tāda doma neienāca. Nekādos papīros nefigurē, ka kāds būtu pasūtījis no RV1.Ģ šo gredzenu, tāpēc arī apgalvojums, ka skolēni jau ir paguvuši atteikties no šī dizaina ir APLAMS, jo vienkārši nav no kā atteikties. Visbeidzot, pats driektors sniedz savus komentārus par notikumu, par kuru viņš vispār neko nezina un bildes arī nav redzējis. Varbūt tā vietā, lai izliktos, ka neko nezina un nav dzirdējis, un sniegtu aplamus komentārus, ka sodīs tos, kas bildes izveidoja, pārliecinātos kas un kā ir un varbūt, tomēr aizstāvēt savas skolas godu.
Беня 05.01.2016 19:50
От: резекненка - 05/01/2016 - 18:51 ты не резекненка , ты дебилка
Модест 05.01.2016 20:01
Серп и молот - тоже вроде орудия труда, но это была советская символика, так же и со свастикой. Каким бы символом она не являлась ранее, но фашисты её извратили и сделали своим символом. Всё. Свастика - общепризнанный символ фашистов! И как ты её теперь не завуалируй- факт остаётся фактом. Если они выберут себе такие перстни, значит они признают свою причастность, приверженность к фашизму.И точка.Третьего не дано.
Алина 05.01.2016 20:04
Омайййй растут фашисты.. стыдно за город. Сходите как минимум в анчупаны....
rzkn 05.01.2016 20:53
Это конечно край. Все, уперлись в дно. Директор гимназии должен быть снят и убран с работы прямо сию секунду.
умники 05.01.2016 20:59
это нацистская свастика. они там совсем с головой не дружат что ли?
Raditel 05.01.2016 21:36
4to za bred tut napisan. Moja do4 u4itsa v etom klase, tri nedeli nozad bilo sobrannija gde obsuzdali voprosi svjazanniji s ekzamenami i vipusknimi, i takze zatronuli temu pametnih znakov-kole4ek. Rewili,cto kazdij u4enik pokupajet sebe kole4ka ( serebrennoje ile zalatoje,po svoim finansovim vozmoznostjam) i delajet pamjatnuju gravirovku. Mi kupili serebrennoja kole4ki i zakozali gravirovku "RV1G 2015"( Rēzeknes Valsts 1 Ģimnāzija, 2016 gads), takze sdelaki neskolko odnoklasnic. Cto zakazivali drugije u4eniki mi neznajem i nedalzni otve4at za ostolnih. I pust togda ukazut imja i familiju u4enika a ni spletni razvodjat. A stotja Vadima Gilisa pohoze na zakoznuju, ile Urbanovi4a silno neljubit ili direktora hotjat ubratj.
ratu 05.01.2016 21:38
No 17 komentāriem 15 svešvalodā, laikam nebūs Latvijas pilsoņi..., tādēļ nepazīst latviešu vēsturiskos simbolus. Bet, ja runa ir par simboliem, tad apkārt plivinās (pārsvarā automašīnu logos) tās valsts simboli un karodziņi, kura pašreiz īsteno politiku līdzīgu fašistiskai, ja pareizi izprast šī vārda jēgu, un izmanto himnu, kas simbolizē PSRS īstenoto fašistisko politiku. Nav brīnums, ka šīs pat "jaukās" valsts vēstnieks godina kara noziedznieku, kurš pastrādāja tos Latvijas teritorijā. Par to parunāsim ?
Lasītājs 05.01.2016 21:38
Provokācija?! Protams!Kā gan citādi vietējais pajolītis "gīlis" var pievērst sev uzmanību,ja ne ar lētām provokācijām?Ne pirmā,ne pēdējā...Vēl papildinot ar "svēta sašutuma" pilniem "draugaļu" komentāriem,var sākt uzturēt domu par "fašisma atdzimšanu",un lepni "raportēt" saimniekiem par padarīto darbu! A ja saimnieki vēl par to iedos kādu naudiņu,tad pats paēdīs,savu suni pabaros,i sagrabējušo džipu uzpildīs...
Добавить комментарий
Ваше имя:
Комментарий:
Фото:
Ссылка на видео (Youtube,Vimeo):
  Согласен с условиями размещения комментариев



 


Powered by "Esteriol Design Studio"