46.lv » НОВОСТИ РЕЗЕКНЕ

Каторга владельцев частных домов с прилегающим тротуаром закончилась

05.01.2017
Фото: delfi.lv
Теперь, в зимние месяцы, дума возьмет на себя уборку всех тротуаров в городе, сообщил порталу 46.lv, депутат Резекненской городской думы Вячеслав Дубовский.

Комментарии (20-30/41)
ПР ТУДА ЖЕ 06.01.2017 09:07
Благодаря инициативе редакции «ПР», разрешился застарелый вопрос с обязанностью уборки тротуаров частниками. В прошлом году в газете N№ 44 от 4.11.2016 по инициативе редакции по этой проблеме состоялся «круглый стол» с привлечением руководителя Управления городского хозяйства РГД Волдемара Платациса и руководителя департамента содержания территорий Clean R Гиртса Балтрумса. В ходе разговора выкристаллизовались основные составляющие проблемы и пути решения. «ПР» также ознакомила резекненцев с опытом Гулбене, где уже два года тротуары частникам убирать не надо.
Vernite dengi! 06.01.2017 09:16
K komu obrašatsa po povodu vozvrata zaplačennih štrafov za neubrannij trotuar v prošlom godu?
inese 06.01.2017 09:23
Man vienalga kam pieder šī ideja.Es priecājos ka nevajag 5 no rīta celties,tīrīt sniegu ,tad nosvīdušai skriet 7.30 uz darbu.Tas gudrinieks(,,2"') ,kurš priecājas ka visu var ,lai paskatās uz pensionāriem, kuri dzīvo privātmājās.Viņiem jau sen nevar dod ne lāpstu ,ne trimeri.Mūsu ielā puse ir invalīdi,otra puse ir pārrakstījusi savas mājas uz bērniem ,kuri dzīvo tālu.Jā sētnieki tīrija labāk,bet cerēsim ka arī mazie traktoriņi iemācīsies labāk tīrīt.Es vienalga esmu apmierināta ar Domes lēmumu.Paldies un ceru ka nekas nemainīsies arī pēc vēlēšanām.Es pat esmu ar mieru nelielu summu ik mēnesi maksāt par šo darbu,bet lai man nav ,,jāvergo'' pārējo pilsētnieku labā,jo viņi jau netīra,bet dzīvo labiekārtotos dzīvokļos.
rezeknietis 06.01.2017 09:49
Za mera tut viskazivajutsa tolko te, rto ne svazivalsa s ego vranjom. ja svazivalsa i znaju,ni odnomu ego slovu verit nelza,esli emu cto to ne nravitsa,to etomu ne bivat,eto mogut dokazat ego odnopartijci. daze Usakov i Urbanovic s nim ne xotjat imet del,Platit iz gorodskoj kazni v kanu saskani i slava bogu,a kak dojdet do dela,ot nego vse otkrestatsa.Vi sprosite u Urbanovica pro bartasa,on otkrestitsa.
: psevdodubovskому 06.01.2017 09:55
пришлю рещение.укажи на какой сайт тебе его скинуть.
вот как надо бороться 06.01.2017 10:07
2015. gada 21. aprīlī man kļuva zināms par Latvijas Republikas Satversmes tiesas 2014. gada 6. novembra spriedumu lietā Nr. 2013-20-03, ar kuru tika atcelti Rīgas domes 2008. gada 8. jūlija saistošie noteikumi Nr. 125. Vidzemes apgabaltiesa interpretē šo nolēmumu sekojoši: Satversmes tiesas spriedumā atzīts, [...ka īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas uzkopšana ir uzskatāma par pienākumu ko uzliek īpašums. Tādejādi pašvaldībai likuma normās ir noteikts tiesiskais pienākums gādāt par publiskā lietošanā esošām teritorijām. Lai nodrošinātu savas autonomās funkcijas izpildi, pašvaldībai jānosaka kārtība, kādā šī funkcija pildāma. Nosakot šo kārtību pašvaldībai ir tiesības un pienākums izvēlēties atbilstošu risinājumu, kas nodrošinātu autonomās funkcijas efektīvu izpildi. Viens no iespējamiem risinājumiem ir noteikt, ka pienākums kopt un tīrīt piegulošo teritoriju ir īpašniekam. Piegulošā teritorija atrodas tieši līdzās nekustamajam īpašumam. Savukārt īpašnieks ir tā persona, kurai ir iespējams nodrošināt šīs teritorijas regulāru kopšanu un tīrīšanu. Gan pašvaldības administratīvās teritorijas iedzīvotāju, gan paša īpašnieka interesēs ir tas, lai piegulošā teritorija būtu sakopta. Raugoties no pašvaldības resursu izmantošanas lietderības viedokļa, saprātīgs un ekonomiski pamatots risinājums ir piegulošo teritoriju kopšanas uzticēšana īpašniekam. Var secināt, ka pašvaldība ir tiesīga noteikt īpašniekiem pienākumus viņu īpašumiem piegulošo teritoriju kopšanā un tīrīšanā.[..] Izvērtējot citās Latvijas lielākās pilsētās - [..] Rēzeknē - pieņemto normatīvo regulējumu, kas attiecas uz piegulošo teritoriju kopšanas kartību, var secināt, ka arī tajās nekustamā īpašuma īpašniekiem noteikts pienākums kopt un tīrīt viņu īpašumam piegulošo teritoriju. ...] Tātad atbilstoši Satversmes tiesas secinājumiem Rēzeknes pilsētas dome bija tiesīga izdot saistošo noteikumus, paredzot īpašnieka pienākumu kopt un tīrīt īpašumam piegulošo teritoriju, nosakot arī pašvaldības līdzdalību šo pienākumu izpildē. 2012. gada 27. aprīļa Rēzeknes pilsētas domes Saistošo noteikumu Nr. 11 19. punktā noteikts, ka namīpašumu, zemesgabalu u.c. teritoriju īpašniekiem, [..] jānodrošina īpašumā vai valdījumā esošās teritorijas un tai piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas: gājēju ietvju (izņemot sabiedriskā transporta pieturvietas), grāvju, caurteku un zālāju līdz brauktuves malai sakopšana. Vadoties no Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 10.panta, Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām 19.panta, Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 19.panta, Latvijas Republikas Satversmes 1.panta un 100.panta, 104.panta Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10.panta trešā daļa, Informācijas atklātības likuma2.panta pirmā daļa, 10.panta, 15.panta, lūdzu LATVIJAS REPUBLIKAS SATVERSMES TIESAI: sniegt informāciju par 1. Rēzeknes pilsētā pieņemto normatīvo regulējumu, kas attiecas uz piegulošo teritoriju kopšanas k
продолжение 06.01.2017 10:12
kartību, ka arī vai nekustamā īpašuma īpašniekiem noteikts pienākums kopt un tīrīt publiskā piegulošo teritoriju svešu īpašumu - publiskā piegulošas teritorijas īpašnieks Rēzeknes pilsētās dome. 2. vai Rēzeknes pilsētas domei ir pienākums savā darbība piemērot Latvijas Republikas Satversmes tiesas 2014. gada 6. novembra spriedumu lietā Nr. 2013-20-03.? Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 100.pantu ikvienam ir tiesības brīvi iegūt informāciju. Senāts jau iepriekš paudis viedokli, ka tiesības uz informāciju nozīmi demokrātiskā sabiedrībā nav iespējams pārvērtēt, jo tās ir būtiskas šīs sabiedrības vērtību nodrošināšanai. Tiesības uz informāciju kā tiesību uz vārda brīvību sastāvdaļa neatņemami ir viens no demokrātiskas sabiedrības pamatiem. Proti, caur tiesību uz informāciju īstenošanu ir panākams, lai valsts pārvalde būtu atklāta, pieejama un tās darbība - pārskatāma. Tiesību uz informāciju īstenošanas rezultātā sabiedrība var pārliecināties, vai valsts pārvalde darbojas sabiedrības interesēs, kā to paredz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10.panta trešā daļa, un sabiedrībai ir visas tiesības saņemt vispārēji pieejamo informāciju (t.i., tādu, kas nav noteikta kā ierobežotas pieejamības informācija). Turklāt informācijas saņemšana ir galvenais priekšnosacījums, lai persona varētu īstenot savas tiesības šo informāciju izplatīt un paust par to (vai, ņemot to vērā) savu viedokli. Vēlos vērst Jūsu uzmanību, ka gadījumā, ja Jūs mērķtiecīgi maldināsiet mani subjektīvi interpretējot Jums pieejamo informāciju, tādējādi pārkāpjot manas tiesības, būšu spiests griezties tiesā par Jūsu faktisko rīcību un apstrīdēšu to likuma noteiktajā kartībā. Dotā uzziņa ir nepieciešama savu aizskarto tiesību aizsardzībai. /Vitālijs Smolickis/
rezeknietis 06.01.2017 13:53
Molodec Smolickij!!!
ккк 06.01.2017 18:47
Думе спасибо за человеческое решение. Жаль, что только снег будут убирать централизованно. Но оно и понятно - круглый год убирать дорогое удовольствие. Всем понятно, что не оппозиция решение принимала!
ВатруХа 06.01.2017 21:35
Так а Смольницкий ;) Тоже участие Имел к этому решению Думы???
Добавить комментарий
Ваше имя:
Комментарий:
Фото:
Ссылка на видео (Youtube,Vimeo):
  Согласен с условиями размещения комментариев



 


Powered by "Esteriol Design Studio"