46.lv » НОВОСТИ РЕЗЕКНЕ

Центр госязыка штрафует кинотеатр за сеансы на русском языке

Фото: publicitātes foto
Как выяснилось, уже с 2014 года за работой Даугавпилсского и Резекненского кинотеатра "Silver Screen" активно следит Центр государственного языка, который возмущен демонстрацией фильмов кинотеатром только на русском языке.

Комментарии (30-39/39)
hjd,. 28.01.2019 11:09
rossija nepobedima,i eto страшно
olnik 29.01.2019 20:21
:) 27.01.2019 10:27
Ticiet man, viss mainās. Kādus 20 gadus atpakaļ, bija tāda sajūta, ka apkārt visi ir krievi. Kas ir tagad? Viss ļoti pamainījās, jūs taču paši redzat to. Progress ir un ļoti liels, varbūt ne tik ātrs ka kaut kam gribētos, bet nu ir ka ir. Nevar tā, viena momenta paņemt, un visus sataisīt par īstiem latviešu valodas nēsātājiem. Es no iekšienes varu jums pateikt, cilvēki mainās, ļoti maz palika krievvalodīgo, kuri grib, ka jūs teicāt pārkrievot.
Pēdējā laika palika moderns bļaut visapkārt, krievi krievi, bet objektīvi runājot viss kļuva labāk gan ar valodas zināšanām, gan ar lojalitāti. Nu parādījās visādi indivīdi, kuriem pat nepatīk ka es ar draugiem runāju krieviski kaut kur. Tas jau ir nepareizi, tas ir agresīva konfrontēšana, bet kad Tu pateiksi kaut ko pretī, visi ka inkubatori sāk runāt, urla, okupants.
Man visi ir vienādi, krievvalodīgie kuri nemācās valsts valodu, un imbicili kuri bļauj visapkārt par okupantiem u.t.t, kuri lien mana privātajā dzīve.
Esmu piemēram priecīgs, ka es zinu un krievu un latviešu valodu, tas taču ir plus, un esmu priecigs ka man ir visādi draugi, latgalieši, krievi, latvieši, un esmu priecīgs ka mums pietiek smadzeņu, nekad nestrīdēties valodu jautājumos. Valsts valoda ir jāzina, bet ar konfrontēšanu un naidas kurināšanu neko nedabūsi. Žēl ka daudzi to nesaprot, gan krievi gan latvieši.
Что вы перед ними распинаетесь.что бы вы ни писали они все равно будут талдычить одно и тоже. Как будто.если люди смотрят фильмы на русском.то они кого то не уважают.
1 30.01.2019 18:58
зная только русский язык можно жить в Латвии ,и не только в Латвии, а вот зная только латышский можно ли жить вне Латвии?
mada 30.01.2019 23:20
apnikušas muļķības latvietis vai krievs.Algas no tā lielākas nepaliks.tikai augšāgstavošie piesit sev kabatas. Lai kādu ballīti ar streptizdejotājam pieteiktu.vai.lielāku villu uzceltu.par mums viņiem nospļauties.
mada 30.01.2019 23:26
Beidzot 24.01.2019 18:47
Lēni gan kustas VVC, Latvijas pilsētā 90% filmu svešvalodā, kāda velna pēc, attopieties, un pēc tā vēl lolo cerību, ka kāds te iemācīsies valsts valodu, viņi tak acīs spļauj. Sen bija laiks un jāturpina arī, vai jāklapē ciet, jādod tiesības citiem. Pašvaldība, kā var saprast, arī veicina sistemātisku likuma pārkāpšanu, forši ...!?
brauc pie čūļiem .tur tev iepatiksies
international 31.01.2019 11:54
Латыши, смиритесь, вас осталось то пол миллиона на всю землю! Скоро как мамонты вымрете и никому фильмы будут на латышском не нужны. Мы вас не гнобим и, не трогаем, не трогайте и вы великий русский народ!
koko 01.02.2019 18:31
Da na latisskom jazike net filmov!!!!!Vse smotrat russkie filmi i LATISI, i RUSSKIE, i Evreji, i Polaki i vse ,vse. Sovsem ctoli ohrene ohrenili nasi praviteli! A VED I ONI SMOTRAT FILMI NA RUSSKOM JAZIKE!!!!!!Potomucto oni interesnie!!
koko 01.02.2019 18:31
Da na latisskom jazike net filmov!!!!!Vse smotrat russkie filmi i LATISI, i RUSSKIE, i Evreji, i Polaki i vse ,vse. Sovsem ctoli ohrene ohrenili nasi praviteli! A VED I ONI SMOTRAT FILMI NA RUSSKOM JAZIKE!!!!!!Potomucto oni interesnie!!
Gf 05.02.2019 02:03
A detji smotrjat fiksikov na russkom))
Добавить комментарий
Ваше имя:
Комментарий:
Фото:
Ссылка на видео (Youtube,Vimeo):
  Согласен с условиями размещения комментариев



 


Powered by "Esteriol Design Studio"