Es uzskatu, ka principiālās atšķirības nav. Vismaz eiropiešiem. Oriģināli šo kafiju pagatavoja (Amerikā) parastajā kafijas aparātā (man liekas, ka pie mums tādus vairs pat nelieto), kur lielā krūze atrodas uz uzsildāmās virsmas un tādēļ kafija ir visu laiku karsta, vari papildināt savu krūzi cik gribās. Bet Eiropā Americano ir Espresso un klientam padod to kopā ar krūzi karsta ūdens, lai katrs sev atšķaido to, pēc savas gaumes.
Un melnā kafija katram arī ir sava. Itāļiem tā ir Espresso, pie mums - vai nu atšķaidītā Espresso, vai parastā Espresso, vai vienkārši šķīstoša kafija - kā kuram garšo. :)
Tur jau tā lieta, ka starp americano un melnu kafiju nav nu nekādas starpības Latvijā (it īpaši Rēzeknē). :)
Vienk iekrita acīs, ka nosaukumi salikti visvisādi, bet starpības nav :)